Eğitmenler

Behice Meltem Kayhan Karadeniz Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans eğitimi tamamlanmıştır. Yüksek lisans sırasında, çok kriterli karar verme tekniklerine ilgi duyulmuş ve yüksek lisans tezi bulanık çıkarım tabanlı bir model ile tedarikçi güvenilirliğinin analizi üzerine yapılmıştır. Yüksek lisans eğitiminin ardından, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde doktora eğitimine başlanmış ve bu süreçte hizmet sistemlerinin simülasyonu, yapay sinir ağları ile bekleme sürelerinin tahmini ve mobil uygulama kullanılabilirliği alanında çalışmalar gerçekleştirmiştir. Doktora tezi, çizelgeleme problemlerine simülasyon ve makine öğrenmesi tabanlı bir çözüm yöntemi geliştirilerek tamamlanmıştır. Doktora eğitimi devam ederken, T.C. Sanayi Bakanlığı, TÜBİTAK TÜSSİDE ve UNDP Türkiye tarafından yapılan yetkinlik değerlendirme sonucunda Model Fabrika Eğitmeni Yetiştirme Programı'na seçilmiştir. Yoğun bir eğitim programı ve performans değerlendirme sonrasında, Model Fabrika Eğitmeni havuzuna girilmeye hak kazanmıştır. Bu süreçte, hem Yalın Enstitü hem de T.C. Sanayi Bakanlığı ve TÜBİTAK TÜSSİDE tarafından hazırlanan yalın üretim teknikleri eğitimlerine ve uygulamalarına katılım sağlamıştır. Bu eğitimlerle, işletmelerde karşılaşılan problemlerin yalın tekniklerle belirlenmesi, süreçlerin analiz edilip iş akışlarının çıkarılması, işletmelerde verimliliklerin arttırılması ve süreçlerdeki israfların ortadan kaldırılması konularında yetkinlik kazanmıştır.

Buket Bora Semiz, Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Yüksek lisans ve doktora derecelerini yine Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nden almıştır. Yüksek lisans tezinde tüketim fantezilerinin satın alma davranışı üzerindeki rolünü, doktora tezinde ise pazarlama araştırmalarında kullanılan likert türü ölçeklerinin uygulanabilirliğini incelemiştir. Dr. Semiz, akademik kariyerine Sinop Üniversitesi'nde başlamış, ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde çeşitli yönetim pozisyonlarında bulunmuş ve burada sağlık hizmetlerinde iletişim ve halkla ilişkiler, pazarlama yönetimi, dijital pazarlama, müşteri ilişkileri yönetimi gibi dersler vermiştir. Araştırma alanları arasında pazarlama yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi, dijital pazarlama, sosyal medya ve halkla ilişkiler yer almaktadır. Bilimsel yayınları ve konferans bildirileri, tüketici davranışları ve pazarlama stratejileri konularında geniş bir perspektif sunmaktadır.

 

Deniz Ölçerel, Celal Bayar Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra, Anadolu Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Programı'nı tamamlamıştır. 14 yıldır ESBAŞ'ta çalışmakta olup, kariyeri boyunca kalite yönetim sistemleri, yenileşim kültürü ve insan kaynakları alanlarında yoğunlaşmıştır. ESBAŞ'ta iç denetçi olarak görev yapmış ve KalDer'de Yılın Başarılı Ekibi ve Türkiye Mükemmellik Ödülü Değerlendiriciliği görevlerinde bulunmuştur. Son 7 yıldır İnsan Kaynakları Departmanı'nda Eğitim Geliştirme Uzmanı olarak çalışan Ölçerel, sosyal faaliyetler, çalışan bağlılığı, onurlandırma ve ödüllendirme, çalışan memnuniyeti ölçme, motivasyon yaratma, oryantasyon, eğitim ve gelişim süreçleri üzerine çalışmaktadır. Pandemi döneminde Uluslararası Oyunlaştırma Federasyonu (GamFed) Türkiye ekibiyle gönüllü olarak çalışarak hikayeleştirme, akış teoremi ve oyunlaştırılmış eğitim içeriği tasarlama konularında kendini geliştirmiştir. Şirketin Yenilikçilik ve Yaratıcı Düşünce Gelişim Kurulu’nda inovasyonu şirket kültürüne yayma konusundaki faaliyetleri yürütmekte ve inovasyon elçiliği yapmaktadır. Ayrıca, yaratıcı düşünce, sürekli iyileştirme kültürü ve inovatif düşünme konularında eğitimler vermektedir. Öğrenme Grupları ve Yetenek Alışverişi uygulamaları gibi fark yaratan projeleri hayata geçirmiş ve yönetmiştir. Eğitimler arasında şirket kültürü, etik kurallar, iletişim, sürdürülebilirlik, liderlik, yenilikçi düşünce geliştirme ve geri bildirim konuları bulunmaktadır.

Ezgi Delen, İzmir Bakırçay Üniversitesi Girişimcilik Atölyesi ve Yarışmalar Koordinatörlüğü’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce İşletme Yönetimi doktora programında tez döneminde olup doktor adayıdır. Yeditepe Üniversitesi'nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik (Çift Anadal) bölümlerinden lisans derecesi almıştır. Pazarlama alanında uzmanlaşan Ezgi, teknoloji deneyimi ve tüketici davranışı üzerine çalışmalar yapmaktadır. Kariyerine üniversitede Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü’nde uluslararası projeler alanında çalışarak başlayan Ezgi, Hampton by Hilton İzmir Aliağa’da satış ve pazarlama müdürü olarak 2.5 yıl görev yapmıştır. Ayrıca, Koç Holding’te Kurumsal İletişim, Marka Yönetimi ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanlarında çalışmalarda bulunmuştur. Bu geniş profesyonel deneyimi ile İzmir Bakırçay Üniversitesi’nde öğrencilerine değerli bilgiler ve deneyimler sunmaktadır.

 

Nurhan Dudaklı, Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nde yüksek lisans ve doktora çalışmalarını tamamladı. Yüksek lisans ve doktora çalışmalarında, karar vericilerin süreçlerini kolaylaştıracak ve sistem performansını artıracak "karar destek sistemleri" geliştirme üzerine yoğunlaşmıştır. "Tam Otomatik Otopark Sistemlerinde Hizmet Sürelerinin İyileştirilmesi" ve "Ekol Lojistik A.Ş. İçin Stratejik Filo Yönetimine Yönelik Bir Karar Destek Sistemi Geliştirilmesi" gibi projelerde de görev almıştır. Matematiksel modelleme, meta sezgisel algoritmalar ve simülasyon konularında derinlemesine deneyim kazanan Dudaklı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Odası (İZTO) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğinde yürütülen Model Fabrika projesinde aktif olarak yer almaktadır. İşletmelerde karşılaşılan problemlerin yalın tekniklerle belirlenmesi, işletmelerde verimliliklerin arttırılması ve süreçlerdeki israfların ortadan kaldırılması konularında yetkinlik kazanmıştır.

Okan Bursa, İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden lisans derecesini ve Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden yüksek lisans ve doktora derecelerini aldı. Araştırma ilgi alanları arasında anlamsal benzerlik, anlamsal web, makine öğrenmesi, ontoloji geliştirme, profil yönetimi yer almakta olup, İzmir Bakırçay Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde Dijital Bilgisayar Tasarımı, Veritabanı Yönetimi, Metadata Yönetimi, Anlamsal Web ve Gömülü Sistemler derslerini vermektedir. Dijital Dönüşüm ve İnovasyon dersi ile birlikte Girişimcilik üzerine 3 senedir dersler vererek öğrencilerini sektörde yer edinmeye hazırlamaktadır.

 

Tarık Semiz, Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde İktisat bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır. Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde işletme alanında doktora derecesini almıştır. Sağlıkta e-öğrenme kabul ve kullanımını etkileyen faktörler üzerine yaptığı doktora teziyle dikkat çekmektedir. Akademik kariyerinde, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde çeşitli yönetim pozisyonlarında görev almış ve burada sağlık bilişim sistemleri, insan kaynakları yönetimi, yenilik yönetimi ve dijital girişimcilik gibi dersler vermiştir. Araştırma alanları arasında sağlık bilişimi, e-öğrenme ve yapay zeka uygulamaları bulunmaktadır. Semiz'in bilimsel yayınları ve konferans bildirileri, sağlık teknolojileri ve dijital dönüşüm konularında geniş bir perspektif sunmaktadır.